Κοτόπουλο με κάσιους

Ένα πιάτο που φτιάχνεται παρά πολύ γρήγορα και εύκολα. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να το φτιάξετε για ένα ασιατικό γεύμα.Συνοδεύεται καταπληκτικά με λαχανικά και ρύζι στον ατμό.

 

Προετοιμασία
10 Λεπτά
Χρόνος Ψησίματος
15 Λεπτά
Μερίδες
4
Κοτόπουλο με κάσιους

Συστατικά

40 ml FLORA sunflower oil
½ κουταλάκι σκόρδο λιωμένο
400 γρ. φιλέτο κοτόπουλο (το κάθε φιλέτο κομμένο σε 3 με 4 κομμάτια)
¾ ποτηριού cashew nuts
1 κουταλιά ψιλοκομμένο κρεμμύδι
40 ml fish sauce
1 κουταλιά soy sauce
1 ξηρή καυτή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και χωρίς σπόρια
½ ποτήρι φύλλα κόλιανδρου

 

Οδηγίες

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τηγανίζουμε για περίπου τρία λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα το κοτόπουλο.
2. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα cashew nuts, το fish sauce, το soy sauce και την ξηρή πιπεριά και μαγειρεύουμε γι’ ακόμη τρία λεπτά ανακατεύοντας. Σερβίρουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.