ΙΣΤΟΡΙΑ


Η Serano ιδρύθηκε το 1974 από τον Ευάγγελο και την Όλγα Νεοφύτου και από τότε έχει εξελιχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες οικογενειακές επιχειρήσεις στο νησί κατέχοντας πάνω απ΄το 65% της αγοράς στην χώρα. Οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές της Serano συνεχίζουν να έχουν όραμα την παραγωγή και την εμπορία υψηλής ποιότητας ξηρών καρπών και την επέκταση της φήμης της εταιρείας τους στο εξωτερικό.

Μετά την καταστροφή του πολέμου το 1974, ο Ευάγγελος Νεοφύτου και η οικογένειά του αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το σπίτι τους και να κινηθούν προς το μη κατειλημμένο έδαφος της Κύπρου, όπου χρειάστηκε να αποκατασταθούν. Έχοντας εμπειρία στον τομέα του εμπορίου και πιο συγκεκριμένα με τους ξηρούς καρπούς, άρχισαν να σκέφτονται για το άνοιγμα μιας εταιρείας που ειδικεύεται σε ξηρούς καρπούς και αποξηραμένα φρούτα. Μετά από συναντήσεις με προμηθευτές από την Πάφο, ο Ευάγγελος ήταν σε θέση να αρχίσει την δουλειά στην πώληση ξηρών καρπών και έτσι το όνειρο ξεκίνησε.

ΙΣΤΟΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ

Στα πρώτα και δύσκολα χρόνια μετά τον πόλεμο, όλα προϊόντα ταξινομούνταν και παρασκευάζονταν στο χέρι. Η εταιρεία άρχισε παράγωντας φυστικόψοιχα. Το προϊόν άρχισε σιγά-σιγά να αναπτύσει πωλήσεις με αποτέλεσμα την επέκταση της εταιρείας μεγαλώνοντας την γραμμή παραγωγής της. Σήμερα η Serano κατασκευάζει μια πλήρη γκάμα των ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, παστελλάκι και σνακ καρύδας.

Το 1976 η Serano ενοικίασε τον πρώτο χώρο της στην Παλλουριώτισσα, Λευκωσία και προσέλαβε τους πρώτους τρείς υπαλλήλους της. Η οικογένεια ήταν σε θέση να εξοπλίσει τον χώρο της με περισσότερα μηχανήματα επιτρέποντάς τους να εργαστούν σε μεγαλύτερη κλίμακα και να πειραματιστούν με διαφορετικά είδη καρπών και άλλα συναφή προϊόντα.

Η Serano συνεχίζει να μεγαλώνει και να αναπτύσσεται βιομηχανικά σε όλο το νησί διευρύνοντας το πελατολόγιό της. Το 1987 το πρώτο μέλος της δεύτερης γενιάς, η Μαρία Νεοφύτου, εγκαταστάθηκε στην επιχείρηση. Αυτήν την χρονική περίοδο τα προϊόντα της Serano άρχισαν να προμηθεύονται σε όλη την χώρα και ταυτοχρόνως έγιναν τα πρώτα σχέδια για την νέα εγκατάσταση παραγωγής. Το 1998 και το 1999 αντίστοιχα, οι δύο μικρότεροι από τους γιούς, ο Γιάννος και ο Αντώνης, άρχισαν να εργάζονται στην εταιρεία και συνέλαβαν στην ανάπτυξη των πωλήσεων και των λειτουργιών της.

Με όλη την οικογένεια να εργάζεται με αυστηρότητα προς έναν κοινό στόχο, η Serano, είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους της για επέκταση, έχοντας ήδη καταφέρει να κατέχει πάνω από το 65% της αγοράς της Κύπρου. Η εταιρεία τελικά μετακινήθηκε στο νέο εργοστάσιο τελευταίας τεχνολογίας στην βιομηχανική περιοχή Δαλίου στην Λευκωσία το 2012, υιοθετώντας πάνω από 100 εργαζόμενους και έχοντας πάνω από 40 χρόνια επιτυχίας στην πλάτη της.

Η Serano εξάγει πλέον τα προϊόντα της σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο.

ΙΣΤΟΡΙΑ